FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Te mennyire vagy jó az árképzésben?

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.19.
 Péntek
Ma Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 11. 17:19     


Te mennyire vagy jó az árképzésben?
Vállalkozóként az egyik legnehezebb dolog az, hogy meghatározd, hogy a szolgáltatásod vagy a terméked, amivel a piacra kilépsz, milyen áron fusson. Sokan eleve ezen véreznek el, ezért ha azt hiszed, hogy ez csupán egy szám, akkor nagyot tévedsz. Az ár sokkal több, mint csupán pár számjegy, mögöttes jelentéstartalmat hordoz, a meghatározása pedig nem hasraütésszerűen történik.

Téged a félelmeid vagy az álmaid vezérelnek?

 

Nyilvánvalóan az ár is fontos dolog, de az sem elhanyagolható, hány emberhez jut el az adott terméked vagy szolgáltatásod híre, így érdemes mindenképpen igénybe venni a Klikkmarketing online marketing analízisét, amelynek segítségével detektálható a fejlesztést kívánó terület.

 

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük csak meg, te milyen elvek mentén szabsz árat?

 

Attól félsz, hogy senki sem veszi meg a termékedet, hogy inkább a konkurenciát választja, ezért a lehető legolcsóbban, bőven ár alatt szabod meg az értékét? Igencsak rossz stratégia, hosszú távon nem is fenntartható, hiszen nem csupán a nyereségtől esel el, de egy idő után el is fogsz veszni a tömegben. Persze ha előre megfontolt szándékkal azért adsz valamit olcsón, hogy utána egy drágább terméket tudj eladni, esetleg kapcsoltan, akkor az már egy okos húzás, hiszen nem egy-egy vásárláson akarod megtermelni a minél magasabb profitot.

 

Ha viszont túlárazod magad, és annak semmi alapja sincsen, az épp olyan veszélyes játék. Hiszen ha nincs meg az, hogy miért is kerül olyan sokba a terméked vagy szolgáltatásod, akkor a vevőid sem fogják látni annak értelmét, hogy nálad vásároljanak!

 

Óvatosan a bakikkal!

 

Természetesen a vállalkozás megannyi területén lehet bakizni, és nyilvánvalóan lesz is olyan, amikor rossz döntést hozol, vagy hibát követsz el, de talán ha minél jobban képzed magad, akár a Klikkmarketing tudásanyagaival, könyveivel is, akkor nagyobb eséllyel fogod elkerülni a tipikus hibákat. Árképzés során miket is sorolhatunk ide?

 

Többek között a másolást! Ha fogod magad, és egy számodra szimpatikus, hasonló profilú cég árait másolod, az elsőre talán nem lesz olyan feltűnő. Viszont ha követed minden akciójukat, árleszállításukat, akkor már elég átlátszó lesz.

 

Hasonló baki az árral való akciózás, ami csak a legritkább esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, hiszen nem elég, hogy lemondasz a hasznodról, a vevőid csak egy számot látnak az árban. Közben pedig az árnak a termékedről is kell szólnia, hogy mit tud, miért kerül annyiba és miért pont annyiba kerül!

 

Persze sok más porszem is kerülhet az árképzés gépezetébe, de csak akkor, ha nem jársz alaposan utána a technikáknak és a stratégiáknak!

 

Sose feledkezz meg a célcsoportodról!

 

Talán az egyik legfontosabb intelem, akár a marketingstratégiáról van szó, akár szövegírásról, akár árképzésről, hogy nem szabad szem elől téveszteni, ki a célcsoportod: kiknek hirdetsz, kiket akarsz megszólítani, és kiknek akarsz eladni.

 

Ha ez mindig a szemed előtt lebeg, minimalizálhatod a hibalehetőségeket!


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu
  Tippek a home spa-hoz
2024. 07. 09. 12:28 fovarosi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 fovarosi-hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport