FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Trapézlemez tető építése: már ezért megéri

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.19.
 Péntek
Ma Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 01. 19:05     


Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
Építkezésekor egyre többen választják a trapézlemezeket, ha a tetőszerkezet megépítésére kerül sor. A hagyományos tetőszerkezetekhez képest nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik ez a különleges alapanyag.

A modern tetőszerkezetek zöme már trapézlemezből készül, hiszen a tervezők és a tulajdonosok is tudják, hogy kiváló a tartóssága és könnyű a súlya, így nem terheli meg annyira a tetőszerkezetet és sokkal hosszabb ideig őrzi meg minőségét. Nézzük meg, hogy miért éri meg trapézlemezből tetőt építeni.

 

Könnyű a súlya

 

Minden építtetőnek és kivitelezőnek az a legnagyobb álma, hogy egy könnyű súlyú, de minden körülménynek jól ellenálló tető kerüljön a házakra. A trapézlemezek acélból vagy alumíniumból készülnek, így ennek a kitételnek tökéletesen megfelelnek. Megkönnyítik az építkezés folyamatát, nem terhelik meg túlzottan a tetőszerkezetet és lehetőséget teremtenek arra, hogy sokkal könnyebb alapokat és tartószerkezeteket alakítsanak ki.  A Pascal trapézlemez tájékoztatója erre is kitér.

 

Rendkívül tartós

 

A háztulajdonosok zöme tudja, hogy olyan anyagokból érdemes építkezni, amelyek tartósak, hiszen senki sem szeretne 2 évente tetőt cserélni. A lemezek jól ellenállnak az UV-sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak, ezáltal az ebből épített tető hosszú élettartammal fog rendelkezni. Mivel igen jó minőségű bevonatokat használnak a lemezek gyártása során, így sokkal kevesebb karbantartást fognak igényelni, mint egy hagyományos tetőfedő anyag.

 

Gyorsan telepíthető

 

Ma már nem elhanyagolható szempont egy-egy építkezés tekintetében a gyorsaság, hiszen a határidők egyre szorosabbak. A lemezek könnyedén egymáshoz illeszthetők, így telepítésük is gyorsabban kivitelezhető, mint például egy cseréptető esetében. Mivel széles a méretválaszték, így pontosan az adott épületre szabottan folyhat a kivitelezés, a projekt követelményeinek megfelelően. A tetőépítés így sokkal hatékonyabb és költségtakarékosabb lesz, ezáltal az építés költségvetését is nagyban csökkenti.

 

Sokoldalú alapanyag

 

Különböző méretben és színben érhetők el a trapézlemezek, ezért egy nagyon sokoldalú építési alapanyagról beszélünk. A tervezők és az építtetők széles körű termékválasztékból válogathatnak. A lemezek között a résztávolság állítható, így a szellőzést és a fényáteresztést is könnyedén lehet szabályozni. Kreatív és egyedi dizájnok is kialakíthatók, ezért a tervezők sokszor előnyben részesítik ezt a tetőszerkezetet, arról nem is beszélve, hogy az épületek stílusához és a környezethez is sokkal jobban igazíthatók.

 

Környezetbarát

 

A hosszú élettartam, a könnyű súly miatt sokkal kevesebb energiát kell felhasználni a legyártásukhoz és sokkal kevesebb hulladék is keletkezik. Mivel könnyen újrahasznosíthatók, ezért ez nagyban hozzájárul a fenntarthatósági törekvéseinkhez, valamint az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.

 

Egyéb kiegészítő technológiákkal könnyedén kombinálható

 

Napkollektorok és esővízrendszerek kiépítéséhez is alkalmas, amely szintén növeli az épület energiahatékonyságát, valamint a fenntarthatóságot is elősegíti.


További hírek

  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a bankkártya-elfogadás a kereskedők számára?
2024. 07. 09. 12:30 fovarosi-hirhatar.hu
  Tippek a home spa-hoz
2024. 07. 09. 12:28 fovarosi-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 fovarosi-hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport