FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Trapézlemez tető építése: már ezért megéri

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2024.02.29.
 Csütörtök
Ma napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,26 Ft
   CHF árfolyam
   411,03 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 01. 19:05     


Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
Építkezésekor egyre többen választják a trapézlemezeket, ha a tetőszerkezet megépítésére kerül sor. A hagyományos tetőszerkezetekhez képest nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik ez a különleges alapanyag.

A modern tetőszerkezetek zöme már trapézlemezből készül, hiszen a tervezők és a tulajdonosok is tudják, hogy kiváló a tartóssága és könnyű a súlya, így nem terheli meg annyira a tetőszerkezetet és sokkal hosszabb ideig őrzi meg minőségét. Nézzük meg, hogy miért éri meg trapézlemezből tetőt építeni.

 

Könnyű a súlya

 

Minden építtetőnek és kivitelezőnek az a legnagyobb álma, hogy egy könnyű súlyú, de minden körülménynek jól ellenálló tető kerüljön a házakra. A trapézlemezek acélból vagy alumíniumból készülnek, így ennek a kitételnek tökéletesen megfelelnek. Megkönnyítik az építkezés folyamatát, nem terhelik meg túlzottan a tetőszerkezetet és lehetőséget teremtenek arra, hogy sokkal könnyebb alapokat és tartószerkezeteket alakítsanak ki.  A Pascal trapézlemez tájékoztatója erre is kitér.

 

Rendkívül tartós

 

A háztulajdonosok zöme tudja, hogy olyan anyagokból érdemes építkezni, amelyek tartósak, hiszen senki sem szeretne 2 évente tetőt cserélni. A lemezek jól ellenállnak az UV-sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak, ezáltal az ebből épített tető hosszú élettartammal fog rendelkezni. Mivel igen jó minőségű bevonatokat használnak a lemezek gyártása során, így sokkal kevesebb karbantartást fognak igényelni, mint egy hagyományos tetőfedő anyag.

 

Gyorsan telepíthető

 

Ma már nem elhanyagolható szempont egy-egy építkezés tekintetében a gyorsaság, hiszen a határidők egyre szorosabbak. A lemezek könnyedén egymáshoz illeszthetők, így telepítésük is gyorsabban kivitelezhető, mint például egy cseréptető esetében. Mivel széles a méretválaszték, így pontosan az adott épületre szabottan folyhat a kivitelezés, a projekt követelményeinek megfelelően. A tetőépítés így sokkal hatékonyabb és költségtakarékosabb lesz, ezáltal az építés költségvetését is nagyban csökkenti.

 

Sokoldalú alapanyag

 

Különböző méretben és színben érhetők el a trapézlemezek, ezért egy nagyon sokoldalú építési alapanyagról beszélünk. A tervezők és az építtetők széles körű termékválasztékból válogathatnak. A lemezek között a résztávolság állítható, így a szellőzést és a fényáteresztést is könnyedén lehet szabályozni. Kreatív és egyedi dizájnok is kialakíthatók, ezért a tervezők sokszor előnyben részesítik ezt a tetőszerkezetet, arról nem is beszélve, hogy az épületek stílusához és a környezethez is sokkal jobban igazíthatók.

 

Környezetbarát

 

A hosszú élettartam, a könnyű súly miatt sokkal kevesebb energiát kell felhasználni a legyártásukhoz és sokkal kevesebb hulladék is keletkezik. Mivel könnyen újrahasznosíthatók, ezért ez nagyban hozzájárul a fenntarthatósági törekvéseinkhez, valamint az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.

 

Egyéb kiegészítő technológiákkal könnyedén kombinálható

 

Napkollektorok és esővízrendszerek kiépítéséhez is alkalmas, amely szintén növeli az épület energiahatékonyságát, valamint a fenntarthatóságot is elősegíti.


További hírek

  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 fovarosi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 fovarosi-hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 fovarosi-hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 fovarosi-hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 fovarosi-hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 fovarosi-hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 fovarosi-hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport