FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Vagina monológok a parlamentben

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   352,8& Ft
   CHF árfolyam
   331,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 02. 26. 08:57     


Vagina monológok a parlamentben
Míg a két napja megalakult Magyar Családtudományi Társaság a házasság előtti szex ellen küzd, az EP képviselői a Vagina monológok című nagysikerű színdarabot adják elő az Európai Parlament Yehudi Menuhin termében

Míg a két napja megalakult Magyar Családtudományi Társaság a házasság előtti szex ellen küzd, az EP képviselői a Vagina monológok című nagysikerű színdarabot adják elő az Európai Parlament Yehudi Menuhin termében.

 

A fenti két esemény egy mondatban való megemlítése sokakban ébreszthet kétségeket, ambivalens gondolatokat. Röviden így is mondhatnánk, míg az EP nyit, Magyarország zár.


Nézzük először hazánkat, hogy vajon kiket és mi indíthatott arra, hogy tudományos keretek között akarják szabályozni  az emberek szexuális kapcsolatait. Hogy mindezt uniós pénzből és állami támogatással, azt már szinte fölösleges hozzátenni, hisz e nélkül próbálkozni sem érdemes.


A Magyar Tudományos Akadémiából már négy védnök is  támogatja a kitűzött célokat, melynek alapító tagja  a bősz magzatvédő, az Alfa Szövetség elnöke, Téglásy Imre.  A Népszabadság cikkében olvashatjuk még, hogy az alakuló ülésen ott volt a  társaság vezetője, Balásházy Imre, a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet főigazgatója Tóth Tibor, a társaság alelnöke Farkas Péter, és Rónaszékiné Keresztes Mónika fideszes országgyűlési képviselő.


A Magyar Családtudományi Társaságban és az őket támogatók között tökéletes az összhang. 


Ellenszavazat nélkül fogadták el az alapszabályukat, mely szerint  a házasságot kell ajánlani a házasság előtti szexuális élet és az élettársi kapcsolat helyett.  Azért a házasságot, mert  etikai, szociológiai, pszichológiai és egészségügyi érvek szólnak mellette.    A társaság indokai között   statisztikai adatok is szerepelnek:  "Magyarországon 42 százalékos a válási arány, évente több tízezer abortusz mellett a  lányok  hetven százaléka HPV-fertőzött,  ami demográfiai katasztrófával  fenyeget." (A válások száma Magyarországon az elmúlt 20 évben   24-25 ezer között mozgott és 2010 -ben  35 ezer házasságkötés volt. szerk.)


A társaság nemcsak a házasság előtti szexet és az élettársi kapcsolatot tartja károsnak, hanem a melegek kapcsolatát és  a "média általa sugallt emberkép botrányos primitívségét"  is.

 

„Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik….”

 

Mi jöhet még?


Vajon ki szeretné, hogy ilyen társaságok határozzák meg az unokáiknak, hogy hogyan éljék a nemi életüket?  Mert szerencsére a gyerekeinkről már lemaradtak. Mit képzel az a sok farizeus, álszent, aki diktálni akar, alapvető jogokat korlátozva?


A múltban sem működött a házasságok nagy része, csak nem volt média, viszont ott volt a vallásos, álszent, képmutató társadalom, aki kiközösítette az elváltakat  és a  házasságon kívül szült gyerekeket, a melegekről nem is beszélve. Ez lesz a hivatalos politika, hogy tilos a szex 20-25 éves korig, a manapság az iskolák után házasodó  fiataloknak?  Vagy majd a pasiknak szabad lesz az erre létrehozott kupikba járni, egy új ideologizálással?  Muszáj visszamenni a 200 évvel ezelőtti korba?  És ha valaki tinédzserként megéli a szerelmet, akkor jönnek majd a szankciók, amelyeket - a mostani tendencia alapján - várhatóan az alaptörvény kiegészítésévé tesznek? A házasságkötés jogi aktusától mióta válik egy párkapcsolat család intézménnyé, hiszen a család nem erkölcsi, hanem szociológiai kategória?!


Az nagyon is rendben van, hogy néhányan közülünk egyesületi formában óhajtanak visszamasírozni a középkorba – menjenek isten hírével -, de az nagyon nincs rendben, hogy  szexuális zavaraik, félelmeik szülte rögeszméik szerint szabályoznák gyermekeink, unokáink életét.


Még szerencse, hogy miközben nálunk egyre szűkebbre zár az állami gépezet és szerteágazó robotkarjai, a világ meg nyit és  a Vagina Monológok című darabot márciusban EP képviselők fogják előadni. Eve Ensler könyvében - amelyből a színdarab készült -  minden korosztályból nők szólalnak meg,  nyíltan beszélve  első szexuális élményükről, erotikus fantáziájukról, az ellenük elkövetett erőszakról és a legintimebb testrészükről.  


Persze Az EP-ben is vannak ellenzők, akik vagy prűdek, vagy álszentek, vagy csak egyszerűen úgy gondolják, mint  Werner Langen német kereszténydemokrata politikus, hogy  a színháznak nem a parlamentben a helye. Martin Schulz, az EP elnöke azonban az ő nyomására sem vonta vissza engedélyét, amit  a rendezvény megtartására adott ki.


El tudják képzelni Kövér Lászlót, amint engedélyt ad arra, hogy ezt a darabot (vagy bármi mást) a mi országgyűlési képviselőink  a parlamentben előadják?


MA


További hírek

  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 fovarosi-hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 fovarosi-hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 fovarosi-hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 fovarosi-hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban
2020. 06. 23. 17:31 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport