Ezért nem akartuk, hogy bajuk legyen a Hír tévéseknek és így szívattak minket cserébe
2014-11-01 10:36:21

Ezért nem akartuk, hogy bajuk legyen a Hír tévéseknek és így szívattak minket cserébe

A belterjesség csúcsa, amikor a média saját magával foglalkozik, de ez alól szerencsére van egy csomó kivétel. Az egyik ilyen kivétel közepén álltunk kedden az Erzsébet hídon, amikor a netadó miatt felvonulók szoros gyűrűt fontak a Hír tévé stábja köré, és olyan hangosan zúgott a Viktátor, meg a Ne hazudjatok, hogy a riporternő nem is tudott bejelentkezni, percekig sápadtan várt a kamerájuk előtt.

 

Szabózoli kollégámmal azért furakodtunk az első sorba, mert látszott, hogy az emberek feltüzeltek, és még az is előfordulhat, hogy végül fizikai atrocitásba csap át az elégedetlenkedés. Ez pedig olyan dolog, amit nem hagyhatunk ki a tudósításunkból: az, hogy tüntetők vegzálnak újságírókat, fontos jellemzője lehet a demonstrációnak. Még akkor is, ha az amúgy 99 százalékban higgadt, barátságos, és kulturált emberekből állt. image

 

Engem annyira közel toltak a Hír tévé kamerásához, hogy az akkuja az arcomban volt, úgyhogy leguggoltam, és úgy írtam meg a telefonomon ezt a posztomat. Zoli mögöttem állt, és filmezett, felvette az embereket, a riporternőt, a hangulatot. A tévés operatőr is körbesvenkelt, aminek az volt a vicces része, amikor az objektív közvetlen közelről Zoli arcába nézett, mire ő zavarában beleintegetett. Mondta is, míg ácsorogtunk, hogy milyen hülyén érezte magát, és hogy reflexből helló anyuzott, de ciki.

 

 

Vagy húsz percet maradtunk. Mert az egy dolog, hogy a tüntetés a lehető legjobb célért folyt, mégpedig egy korlátait és józan eszét vesztett, korrupt hatalom ellen. Más dolog viszont, hogy minden orgánumnak jogában áll zavartalanul végeznie a munkáját, legyen az akár olyan sajtó, amely ezt a kormányt támogatja, és annak kegyeiből él.

 

Ilyen jogok csak szélsőséges esetben nem illetik meg a sajtóterméket, például mondjuk az uszító Kurucinfó kiesik ebből a körből. De a Hír tévé szabad működésének akadályozásáról akkor is be akartunk számolni, ha közben nem volt meglepő, mitől volt így felajzva a tömeg.

 

Ez a tévé hamisítja tudatosan a híreket, random példa, a napokban “alkotmányjogászként” szólaltatták meg a kormány kezéből etetett álcivil CÖF egyik vezetőjét, aki be is bizonyította, hogy az amerikai korrupciós vádak alaptalanok. (Tehát a tévé tudatosan átveri közönségét.)

Vagy ez a tévé csinál olyasmiket, mint Barakonyi kollégánk meghurcolása, azt állítva, hogy egy fotóján SS-jelet fotosoppolt egy Hír tévés kabátjára. Amiről bíróságon, jogerős ítéletben kiderült, hogy a PRESS felirat gyűrődött meg a kabáton: nem volt kérdés, mert megvolt az a felvétel is, amin a PRESS tisztán látszott.

 

 De szerintünk még egy szervilis, és hazug médiának is joga van szabadon dolgoznia, amelyen túl pláne megengedhetetlen ellenében a fizikai erőszak. Ilyen azonban közel fél óra alatt sem volt, kiabálni pedig egy tüntetésen ér, aki kijön egy ilyenre, annak tudnia kell, hogy itt emberek jelszavakat fognak skandálni. A látogató a Sziget Nagyszínpada előtt sem kéri ki, hogy nem tud kulturáltan beszélgetni a szomszédjával a hangerőtől.

 

 Szóval elküldtem a posztomat, majd tovább mentünk, és már csak másnap olvastuk a Hír tévé hangulatkeltő, minden alap nélküli cikkét (amit a Magyar Nemzettel közösen futó szájtján közölt), hogy az Index látszott a hír tévé videóján, és egyértelműen azért volt kinn, hogy röhögjön a szegény riporternőn.

 

 Na most, még ezután sem mondom, hogy a Hír tévé azt érdemli, hogy ne vegyék médiaszámba, de jobban értem, hogy feltűnésükkel tömegek érzik úgy, hogy a helyszínen a valóság átírása, a korrupt hatalom kiszolgálása kezdődik el.

 

(winwinszituacio.tumblr.com)