PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék
2023-11-28 16:32:32

PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék

A játékkonzol előnyei

 

A PS5 egyik vitathatatlan előnye (szemben mondjuk a PC-vel), hogy játékra van optimalizálva, éppen ezért a gépházban lévő minden alkatrész az élményfokozást szolgálja. Teljesítménye és grafikája eddig nem látott képi világba kalauzol, rendkívül élethű és mély vizuális élményt kínálva. Persze a játékokban a hang is nagyon fontos, az PS5 pedig ebben sem marad el, a saját fejlesztésű “Tempest 3D AudioTech” technológia háromdimenziós hangteret teremtve igyekszik hozzásegíteni a játékost, hogy térben is be tudja határolni, hogy honnan is jönnek a játékban a zajok.


Kiterjesztett valóság az otthonodban

 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Sony által fejlesztett PlayStation VR is a PS5 rendszerhez tartozik. A PS VR a gaming egy új dimenzióját nyitja meg a játékos előtt: a headset rezgései és intelligens szemkövetése az imént említett 3D hangzással kombinálva gyakorlatilag a játékba csöppentenek minket. A már meglévő technológiát továbbfejlesztve a PS VR2 jóval felülmúlja elődjét, és nem is kell égbeszökő árakat fizetnünk, hogy az élményt a mindennapjaink részévé tehessük.


Játékra született

 

Számos játék kifejezetten konzolra van optimalizálva és PC-re talán nem is kompatibilis. Lássuk be, ez igen nagy húzóerőt jelent a PS irányába, gondoljunk csak az anno PS4-re megjelent Until Dawnra, ami a kontroller rezgését és mozgásérzékelését használta ki zseniálisan, így egy korábban nem tapasztalt játékélményt tudott nyújtani. De ugyanígy megemlíthetjük a Dark Soulst és az összes hozzá hasonló mechanikával rendelkező játékot, amelyek játszhatóak ugyan PC-n is billentyű-egérrel, de rendkívül drága mulatság hetente újat venni belőlük. A kontroller egyrészt strapabíróbb, másrészt sokkal jobban lehet vele irányítani a karaktereket például a Souls-like játékokban, de ugyanúgy bármelyik Assasin’s Creedben is.

 

Egy szó mint száz, rengeteg új és nagynevű játék vagy konzol-optimalizált, vagy szimplán csak jobban fut rajta, emellett a másokkal való közös játék is így oldható meg a legegyszerűbben. A PS5 pedig azért emelkedik ki a kínálatból, mert jelenleg ez az egyik legfejlettebb és méltán legnépszerűbb játékplatform a piacon, éppen ezért biztosra vehető, hogy sokan örülnének egy PS5 konzolnak karácsonyra.