. Ma Zita napja van.
A mozgás éjszakája - mozgást népszerűsítő rendezvény júniusban
2014-02-28 12:22:33
A mozgás éjszakája - mozgást népszerűsítő rendezvény júniusban

A mozgás éjszakája - mozgást népszerűsítő rendezvény júniusban

A mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára - erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este egy budapesti sajtótájékoztatón, melynek résztvevői az Arany János utcától indultak, és az Andrássy úton futva - Szekeres Pál egy speciális kerekes székkel - érkeztek a Hősök terére.
 
A mozgáshiányos életmód következtében annyian halnak meg a világon, mint a dohányzás miatt. Még nem sikerült elérni, hogy a magyar emberek öt százalékánál többen mozogjanak rendszeresen - hívta fel a figyelmet Szócska Miklós. Mint mondta, ha valaki hetente néhányszor húsz percet sétál, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végez, tovább élhet.
 
A mozgás éjszakája elnevezésű ingyenes rendezvény június 28-án 22 órától 29-én hajnali 4 óráig tart. Helyszínei: az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget és Felvonulási tér.
 
Lesz egyebek mellett éjszakai futás az Andrássy úton, 5 és 10 kilométeres távval, kerékpártúra, evezés a Városligeti tóban, valamint lehet majd tollaslabdázni és asztaliteniszezni. Az éjszaka folyamán egyes uszodák is nyitva lesznek.
 
Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó a mozgást a fogyókúrához hasonlította: mindkettőt nehéz elkezdeni, de nagy eredményekkel jár.
 
Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, háromszoros paralimpiai aranyérmes vívó azt mondta: a legjobb befektetés az egészségbe való befektetés, jó életminőség rendszeres sport nélkül elképzelhetetlen.
 
Kropkó Péter ironman szintén a rendszeres mozgás fontosságát emelte ki, ez szavai szerint nemcsak egészségmegőrző, hanem nagy élmény is. Fontosnak nevezte, hogy a szülők a rendszeres mozgással példát mutassanak a gyermekeiknek. 
 
A mozgás éjszakáját az Egészségkommunikációs Központ szervezi uniós forrásból. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.
 
 
További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>