. Ma Zita napja van.
Ezért igyon sört
2015-04-11 19:37:05
Ezért igyon sört

Ezért igyon sört

Ritkán említhető együtt az alkohol és az egészség, de akárcsak a vörös bor, úgy a sör is orvosságnak számít. Persze mértékkel. A mértékkel fogyasztott alkohol jótékonyan hat az egészségre, ám ha a téma felmerül, rendre a borról beszélünk és főleg antioxidáns hatását emelik ki. Pedig a sörben is épp annyi szabadgyököket pusztító anyag található.

 

Gazdag értékes fehérjékben és B-vitaminban, ám az alkohol sajnos ezek jó részét "kioltja"... Egy két pohár sör kifejezetten jót tesz a csontoknak, tekintve a nedű magas szilíciumtartalmát.

 

Mérsékelt mennyiségű alkoholt fogyasztó férfiak körében kimutatták, hogy 30-35 százalékkal kisebb a szívinfarktus esélye, mint azoknál, akik teljesen elutasítják az italt. Nagy kérdés persze, mi számít mérsékelt fogyasztásnak? Nos, a CNN cikke szerint férfiaknál sörből kettő, nőknél egy pohár - a három decisből. Charlie Bamforth, a Kaliforniai Egyetem professzora szerint élettani hatásait tekintve a sör semmivel nem marad el a bor mögött.


Növeli a vér jó koleszterinnek is nevezett HDL-szintjét, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét és segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében. A rendszeres, mérsékelt alkoholfogyasztás csökkenti az öregedéssel járó panaszokat. Egy felmérés szerint, akik évente 120-365 napon fogyasztottak szeszesitalt, 20 százalékkal volt kisebb a szív és érrendszeri betegségben való elhalálozás, mint akik csak évi 1-36 napon ittak.

 

Mindez persze fordítva is igaz, akik napi öt, vagy ennél több alkoholos italt fogyasztottak, 30 százalékkal nőtt a halálozás mértéke.

 

Utoljára frissítve: 2015-04-11 19:38:35

További híreink
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Könnyű Bővebben
A falpanelek használatának 3 előnye
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többen alkalmaznak a lassan ódivatúvá váló tapéták helyett. Ha pe...
2024-04-11 17:14:57, Hírek, Könnyű Bővebben
Amit 2024-ben az autópálya-használatról tudni kell
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási rutinnal rendelkeznek, érdemes átgondolni, hogy melyik konst...
2024-04-09 17:55:43, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>