. Ma Dániel napja van.
FŐTÁV károsultjai egyesüljetek!
2013-07-28 07:04:09
FŐTÁV károsultjai egyesüljetek!

FŐTÁV károsultjai egyesüljetek!

A gázszolgáltatók visszaéléseitől egyre inkább hangos a hazai sajtó. Eddig a TIGÁZ botrányos ügyfél megkárosításairól szóltak a hírek, most pedig a FŐTÁV által megkárosított ügyfeleket próbálja elérni az OPTIMA FIDE Egyesület (OF) egy nyilvános felhívással:


„Az OPTIMA FIDE célja, hogy segítse azokat, akik a FŐTÁV jogszerűtlen díjemelése miatt éveken keresztül fizettek indokolatlanul magas díjat a cégnek. Az Egyesületet olyan szakértők alapították, akik maguk is a FŐTÁV károsultjai.


Az OF létrejöttét Kocsis Csaba ügye előzte meg, aki azért tagadta meg a díjfizetést, mert a FŐTÁV indokolatlanul kezdte emelni árait. Ellene a DHK Zrt. indított pert.


A perben a DHK olyan nyilatkozattal kívánta igazolni jogosultságát, amelyen a FŐTÁV korábbi vezérigazgatójának az aláírása szerepelt, de aki az aláíráskor előzetes letartóztatásban volt. A DHK adminisztratív hibára hivatkozva állította, hogy nyomdai úton tömegesen állítják elő, és csak véletlenül szerepel "rossz" aláírás.


Az is világossá vált, hogy 400 000 Ft megtakarítással kell rendelkeznie egy állampolgárnak ahhoz, hogy bizonyítsa igazát, legalábbis erre mutat, hogy ennyit kellett megelőlegezni, hogy szakértő is igazolja az ÁSZ-t. Annak ellenére, hogy ez a bizonyítás valójában nem csak őt, hanem több mint 240 000 háztartást érint. A bíróság az Igazságügyi Szakértő és Kutató Intézetet rendelte ki. Feladata, hogy tárja fel azt az összeget, amelyet a FŐTÁV jogellenes épített be a számlákba.


Javasoljuk, hogy az érintettek szólítsák fel a FŐTÁV-ot, hogy az ÁSZ 0930 jelentése alapján készítsen elszámolást és az általa jogellenesen beszedett összeget haladéktalanul fizesse vissza." A nyilatkozatot minden érintettnek - kérésre az optimafide2013@gmail.com e-mail címen - megküldjük.” – tudatta közleményben az MTI-vel az OPTIMA FIDE Civil Mozgalom Egyesület.

 

Hogy hogyan működik a FŐTÁV követeléskezelője? Egy kis ízelítő itt.

 

A Magyar Nemzet 2013 márciusában írt arról, hogy a FŐTÁV képes volt arra is, hogy – még Demszky Gábor volt főpolgármester idejében - az önkormányzatok fűtési költségeit is a panellakókkal fizettesse meg. Szintén ez a lap írt arról is, hogy már 2006-tól szedett be olyan díjakat a FŐTÁV a fogyasztóktól, amelyet a hatályos jogi szabályozás alapján nem terhelhetett volna a fogyasztókra. Még a saját maga által adományozott üzleti ajándékainak árát is a fogyasztókkal fizettette ki, de az új fogyasztók bekötési költségeit is rászámlázta a többi fogyasztóra. …

 

Nonszensz, és felháborító, hogy mindezek után még működési engedéllyel rendelkezik ez a cég az országban. Kérdés: ebben az esetben hol van a Fogyasztóvédelem, és hol van a Gazdasági Versenyhivatal, miért nem indul ügyészségi vizsgálat csalással elkövetett sikkasztásért, és szándékos károkozásért?

 

Annak ellenére, hogy az Állami Számvevőszék már 2009-ben megállapította, hogy a FŐTÁV áremelése 250 000 ingatlan esetében indokolatlan volt, és egyéb visszaélésekre is fényt derített, nem hallani arról, történt-e szankcionálás, a FŐTÁV vezetőségét alávetették-e nyomozásnak, illetve bírósági eljárásnak. Valószínűsíthető, hogy ez nem történt meg, hiszen – csakúgy, mint a BKV botrány esetében – nagy sajtóérdeklődésre tarthatott volna számot.

 

A fentiek alapján kijelenthető, az OF Egyesület felhívása jogszerű, és elengedhetetlen ahhoz, hogy a FŐTÁV ily módon irányító vezetőit el lehessen mozdítani a helyükről, és ahhoz is, hogy a FŐTÁV a fogyasztóinak okozott kárt a cég visszatérítse. A társadalom nyomására talán már nem fogják tudni eltussolni a szolgáltató korrupt ügyeit.

 

 

Doody

Utoljára frissítve: 2013-07-28 07:44:26

További híreink
Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, 8,6 hektárnyi szántóföldet és fás területet vásárolt Alcsútdobozon, ezzel bővítve jelentős méretű földbirtokát, amely így már 88,6...
2024-07-21 08:58:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippek a home spa-hoz
A home spa a testnek és a léleknek egyaránt új lendületet adhat, ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben eláruljuk hogyan teheted igazán különlegessé az énidőt, é...
2024-07-09 12:28:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györgg...
Bővebben >>