. Ma Ervin napja van.
Három milliárd forint vár gazdára
2015-04-05 18:03:01
Három milliárd forint vár gazdára

Három milliárd forint vár gazdára

A SZÉP-kártyákra utalt juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár, így a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt összeget idén május végéig lehet elkölteni. A kibocsátónak a fel nem használt összeget vissza kell utalnia a munkáltatónak.

 

Fata László szerint több oka van, hogy az emberek nem használják fel a SZÉP-kártya feltöltéseket: feledékenység, nemtörődömség, információhiány. Az el nem költött pénz ugyanakkor a munkáltatónak is nehézséget okoz, könyvelnie kell és újra kell adóznia utána.

 

Az elköltés lehetőségeiként említette a nyárra vagy későbbre tervezett üdülések foglalását, leelőlegezését, de szállodaláncoknál tetszőleges időpontban felhasználható kuponokat, utalványokat is lehet vásárolni SZÉP-kártyával, sőt a családtagok számára társkártyát is lehet nyitni.

 

 

A SZÉP-kártya tulajdonos a szolgáltató mobiltelefonos applikációja segítségével, internetes felületén tudja ellenőrizni az egyenlegét, de a vásárlások bizonylata is tartalmazza ezeket az információkat, vagy a munkaadókat is meg lehet kérdezni.

 

Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla és Betét Főosztályának igazgatója a Kossuth Rádióban arról tájékoztatott, hogy folyamatosan nő az elfogadóhelyek száma. Az OTP Csoport viszonylatában már meghaladja a 25 ezret. Kiemelte: a termék fontosságát a pénzügyi szektor számára mi sem jelzi jobban, mint hogy évről évre rekordokat dönt a SZÉP-kártya forgalom mind a feltöltés mind a felhasználás terén. Ma már 50 milliárd forint fölött van az az összeg, amelyet a dolgozók a munkáltatótól a SZÉP-kártyákra kapnak. A teljes feltöltésnek pedig csak töredéke marad meg. Az OTP SZÉP-kártyák birtokosai tavaly az érintett juttatások több mint 98 százalékát felhasználták.

 

 

 

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>