. Ma Antal, Anett napja van.
Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan
2023-04-11 17:25:40
Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan

Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan

Ehhez persze az mindenképp elengedhetetlen, hogy megtaláld a megfelelő bérlőt és a bérbeadás feltételeit írásban és megfelelő formában rögzítsétek. Ezzel bebiztosíthatod magad, számos problémát elkerülhetsz és egyértelműen tisztázhatod az elvárásokat és a kötelezettségeket is.

 

Fontos bizonyító erejű magánokirat

 

Ha a kiadandó lakásod egy kis csinosításra szorul, akkor a DODO bútor kínálatában garantáltan nem fogsz csalódni. Nemcsak trendi és szuper kivitelű, de nagyon jó minőségű darabokat is találsz az oldalon. Számos lakberendezési stílushoz kiválóan illeszkedő darabra lelsz náluk, melyekkel nemcsak a modern, de a konzervatívabb enteriőröket is könnyedén felfrissítheted.

 

A lakás bérbeadás sikere persze nem elsősorban a berendezéstől függ, bár a bérleti díj feltornázásában egy kellemes hangulatú tér sokat segít. Nagyon fontos eleme a jól összeállított és mindenképpen írásban rögzített bérleti szerződés, amely a bérbeadó és a bérlő közötti jogviszony szabályait tartalmazza. Ez egy bizonyító erejű magánokirat, ami képes rengeteg jövőbeni kellemetlenségnek még a lehetőségét is kizárni.

 

Ha közjegyzőnél kötöd meg

 

Többféle formában is megköthetitek a bérleti szerződést. Egyre kedveltebb módja ennek, amikor a felek egy közjegyző által készített, közokiratba foglalt bérleti szerződést kötnek. Ha tartasz attól, hogy a bérlő sok közüzemi tartozást halmozhat fel, nem akarja majd fizetni a bérleti díjat vagy esetleg ki sem akar majd költözni, akkor a közjegyzők számos téged védő nyilatkozatot el tudnak helyben készíteni.

 

A közjegyzőnél megkötött bérleti szerződés közokiratnak számít, ennek pedig különleges bizonyító ereje van. Ha fennállnak bizonyos feltételek, akkor akár még közvetlenül is végrehajtható lesz sok szerződéses pont, és nem kell elhúzódó pereskedésre és veszteségekre számítanod.

 

Fontos az írásbeliség és az alaposság

 

Fontos, hogy a szerződésben a felek és az ingatlan adatait pontosan rögzítsd, valamint az összes olyan körülményt is - a bérleti szerződés időtartama, a kaució mértéke, a bérleti díj fizetésének feltételei és formája, a közüzemi díjak és egyéb költségek rendezése -, amely elengedhetetlen a mindkét fél számára harmonikus és zökkenőmentes jogviszony fenntartásához. Lényeges az átadás-átvételi jegyzőkönyv elkészítése a pontos állapot rögzítésével és a birtokbaadási jegyzőkönyv felvétele a mérőórák állásával és tanúk aláírásával.

 

Ha alaposan és körültekintően jársz el a bérbeadás során, akkor rengeteg jövőbeni problémától és felesleges kiadástól meg tudod magad kímélni. Légy gondos és informálódj az adózási kérdésekről is.

További híreink
Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
Amikor szabadtéri programokon veszünk részt, az erdőben kirándulunk, terepen sétálunk, esetleg sokat megyünk egy-egy nyaralás alkalmával, akkor nagyon fontos a megfelelő ...
2024-06-12 10:31:23, Hírek, Könnyű Bővebben
Egészségtudatos étkezéssel a nyaralás alatt is
Sokaknak a nyaralás egybefonódik egy olyan időszak képével, amikor jókat és nagyokat lehet enni. Viszont a fürdőruhába nyáron is bele kell férni, sőt annál is fontosabb, ...
2024-05-16 14:25:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Rendszerintegráció költséghatékonyan, rugalmasan
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés során alapvető feladat a rendszerintegráció, de sokan tartanak tőle, ugyanis a korábbi gyakorlat szerint mindez csak körülményesen vol...
2024-05-13 17:22:56, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még nem volt példa olyan "vitaműsorra", melyet az M1 tegnap hozott tető alá. Dobrev Klára részt vett a műsorba...
Bővebben >>