. Ma Ervin napja van.
Keresik a verekedő neonácikat
2013-07-08 23:41:14
Keresik a verekedő neonácikat

Keresik a verekedő neonácikat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt július 8-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen - írja a police.hu.


A három sértettet 2013. július 6-án 18 óra 20 perc körüli időben a Budapest Pride Felvonulást követően a Budapest V., Szent István körút és Bihari János utca kereszteződése közelében rasszista támadás érte.

 

Elrendelték a nyomozást a Pride-os verés ügyében

 

A neonáci támadók három embert ütöttek és rugdostak meg a Szent István körúton. Orsós János, a Dzsaj Bhím buddhista közösség vezetője, Derdák Tibor, a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatója és egy harmadik társuk valamivel este hét óra előtt tartott hazafelé a Budapest Pride-ról.

 

A rendőrség másnap arra célzott, hogy a melegfelvonulás után megvert három férfi nem működött együtt a hatóságokkal. A Nol TV felvételén láthatóak az incidens szereplői.

 

Július 8-án viszont a sértetteket tanúként hallgatták ki. A sértettek egyike egy 2013. július 6-án 19:15 időpontban felvett ambuláns kezelőlapot és egy 2013. július 7-én 13:13 időpontban keltezett ambulánslapot, egy másik sértett egy 2013. július 7-én 11:42 időpontban kiállított ambuláns lapot, a harmadik sértett pedig egy 2013. július 7-én 17:27 időpontban kiállított ügyeleti ellátásról szóló igazolást adott be. A kezelőlap és az ambuláns lapok alapján a sértettek külön-külön könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt, és polgári jogi igényt terjesztettek elő.

 

A bűntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatja.

 

A nyomozó hatóság kéri, hogy aki a történtek szemtanúja volt vagy arról érdemi információval rendelkezik, 2013. július 6-án 18 óra 20 perc körüli időben a Budapest V., Szent István körút és Bihari János utca kereszteződése közelében illetve a Budapest V., Nyugati tér környékén fénykép vagy videó felvételt készített jelentkezzen a 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

2013. július 6-án a Budapest Pride Felvonulást követően a Szent István körúton egy kb. 30 főből álló, szélsőjobboldali csoport a Felvonulásról távozókat fenyegette, szidalmazta, több esetben bántalmazásra is sor került. Aki maga is részese volt hasonló inzultusnak vagy szemtanúja volt az esetnek, kérjük jelentkezzen a jogsegely@hatter.hu címen!

Utoljára frissítve: 2013-07-08 23:44:04

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>