. Ma Ervin napja van.
Megszűnik a Pető intézet, felmentették a rektort
2014-08-16 15:28:47
Megszűnik a Pető intézet, felmentették a rektort

Megszűnik a Pető intézet, felmentették a rektort

Felmentette a szeptembertől főiskolává alakuló Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének rektorát a miniszterelnök, a határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. Orbán Viktor Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterének előterjesztésére döntött Schaffhauser Franz főiskolai rektor felmentéséről – értesült a hírről a napi.hu. A határozatban utaltak arra, hogy a Pető intézet jelenlegi intézményi formájában 2014. augusztus 31-ei hatállyal megszűnik.

 

Két héttel korábban, július 31-én ugyancsak a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az intézet állami fenntartásba kerül és feladatait szeptember 1-jével a Pető András Főiskola elnevezéssel megalakuló intézmény veszi át.

 

Az Országgyűlés július 4-én döntött a Pető Intézet állami fenntartásba vételéről, valamint egyebek mellett arról is, hogy az intézet köznevelési intézménye gyakorlóiskolai státusba kerül. Rétvári Bence parlamenti államtitkár azzal magyarázta a törvénymódosítást, hogy az hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít az intézetnek.

A július 31-én kiadott kormányrendelet kimondja: a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. és a fenntartásában főiskolaként működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének (MPANNI) - a konduktív pedagógia legrégebbi képviselőjének - feladatait a Pető András Főiskola veszi át szeptember 1-jével.

 

 

A közlönyben akkor megjelent egy kormányhatározat is, amely azt rögzíti, hogy a kabinet egyetért a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete által fenntartott köznevelési intézmény - az MPANNI Gyakorló Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma, Előkészítő Szakiskolája és Egységes Konduktív Módszertani Intézete - állami fenntartásba vételével, mégpedig úgy, hogy az átalakuló köznevelési intézmény új szerkezetben a - járóbeteg-szakellátási tevékenységet is ellátó - Pető András Főiskola fenntartásában működjön tovább gyakorlóiskolaként.

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>