. Ma Ervin napja van.
Szélhámos vezeti Magyarországot
2013-01-02 20:06:12
Szélhámos vezeti Magyarországot

Szélhámos vezeti Magyarországot

Az Együtt 2014 alapítói és a meghívott szervezetek megállapodtak arról, hogy 2013. január 2-án a jogállam helyreállításának lehetőségeiről folytatnak a megbeszéléseket az MSZP-vel, amihez várják egyéb politikai szervezetek csatlakozását. „Úgy véljük, hogy az Orbán-kormányt csak széles körű ellenzéki összefogással lehet leváltani."

 

Ennek szellemében hívta össze a SZEMA 2011 elején az új Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalt, és  a párt ennek az elvnek megfelelően támogatja az elejétől kezdve az Együtt 2014 mozgalom és az MSZP összefogási törekvéseit is. 

 

Ezért a SZEMA-Liberális Párt 2013. január elsején bejelentette a demokratikus ellenzéki tárgyalásokon való részvételi szándékát.

 

Ungár Klára, a SZEMA-Liberális Párt elnöke  a youtube-n tette közzé év végi gondolatait:

 

„2010 közepe óta ezt az országot egy szélhámos vezeti. Ez az ember már sokadszor csapja be a választópolgárokat. Kezdődött azzal, hogy nem lesz új alkotmány, aztán egy nagy átveréssel elvette az emberek magánnyugdíj megtakarítását. Azt mondta, hogy aki nem megy át a rendes nyugdíjrendszerbe, annak nem lesz állami nyugdíja, ami nagy becsapás volt, mert amikor már jó sok ember átment, akkor törölték ezt az alkotmányellenes passzust.

 

Ezek után becsapta a pedagógusokat, majd az egészségügyi dolgozókat és most legutóbb becsapta az egyetemre jelentkezni vágyókat, illetve azokat akik most járnak egyetemre. Egy igazi szélhámos társasággal van dolgunk. Ez az igazi szélhámosság, amiről azt gondolom, hogy már bűncselekménynek tekinthető,  ez egy piramisjátékhoz hasonlít. Ahhoz a piramisjátékhoz ahol akik a piramis alján vannak és befizetik a pénzt, azoktól elveszik azok, akik a piramis tetején vannak. Ilyen például az adórendszer ma Magyarországon. De nem csak az adórendszerről van szó, hanem arról, hogy kapjuk az Uniótól a pénzt, állami beruházásoknál, fejlesztéseknél pályázatok vannak, amit mindig vagy általában  egy KÖZGÉP nevű cég nyer meg.


Ez a banda – nem tudok más kifejezést mondani – ezek szélhámosok és lényegében bűncselekményt követnek el, a létező összes pénzt szép lassan átcsorgatják a magánvagyonukba. Ezeken a pályázatokon keresztül. tehát ma Magyarországon – nem csak 2012-ben – olyan kormányunk van, akik nem államfőkből, nem politikusokból állnak, hanem szélhámosokból és bűnözőkből.

Az elmúlt két évben mindent alávetettek saját érdekeiknek, tehát minden intézkedésüket, minden törvényt magukra szabtak, hogy meggazdagodjanak,  azt gondolom, hogy 2013-ban ez folytatódni fog. Ennek a törvényhozási gyakorlatnak a legutolsó példája a választási törvény és a választási eljárási törvény . 2013-ról azt gondolom, hogy egyre több ember lesz elégedetlen , egyre több ember megy – már nem csak a fiatalok, hanem a szülők, nagyszülők, rokonok, unokatestvérek  is – ki az utcára, a kormány egyre agresszívabb lesz, egyre több embert fog előállítani, és bizony folyamatosan úgy fogja módosítani a törvényeket, ahogy éppen az ő saját érdeke úgy kívánja.”

 

 

 

Ungár Klárát kérdezzük:

 

Kemény szavakat közöl a világhálón. Nem fél, hogy  támadni fogják, netán perbe fogják ezekért a kijelentésekért?

 

Nem, nem félek. Egyrészt tényleg ez a véleményem, másrészt csupa igazságot mondok. 

 

Év végi gondolatai pesszimista hangulatot árasztanak. Mi a megoldás, van-e egyáltalán, és mit gondol az orbanizmus utáni Magyarországról, mikor és hogyan lehet tisztességes vezetése hazánknak, és milyen szerepet tervez ebben a SZEMA-nak?

 

Nem pesszimista, hanem reális, szerintem. A megoldás, hogy minél több ember artikulálja az elégedetlenségét, tüntetéseken beszélgetéseken és akkor is amikor a közvélemény kutató kérdezi. Jó lenne, ha minél előbb el lehetne zavarni Orbánékat, de valószínűleg csak 2014 tavaszán lesz erre lehetőség. Abban biztos vagyok, hogy a Fidesz legyőzhető és le is kell győzni. A SZEMA  a demokratikus ellenzéki összefogás része kíván lenni, egy demokratikus jelöltet lehet indítani a Fidesszel és a Jobbikkal szemben minden választási körzetben és szinte mindenhol nyerni kell!

 

Utoljára frissítve: 2013-01-03 16:06:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>