. Ma Őrs napja van.
Takáts Márton a Forrásban
2012-10-10 19:12:05
Takáts Márton a Forrásban

Takáts Márton a Forrásban

A Forrás Galériában, október 11-én, csütörtökön nyílik meg Takáts Márton festő- és grafikusművész "Tűnő ídőm nyomában" című kiállítása.  

 

A negyven év, vagy a körül egyfajta fordulópont az ember, ahogy egy művész életében is. Végérvényesen felnőtt lett, már ismert és befutott, számon tartják, súlya van minden újdonságnak, s egyre inkább fontossá válik az idő, mely, ha nem is gyorsan fogy, de már tudjuk, hogy véges.

A Forrás Galériában eme tűnő idő első darabjaiból kapnak ízelítőt a betérők, és néhány a ciklushoz kapcsolódó akvarellt is láthatnak majd Takáts Márton műveiből. Igen, ezek a vásznak bevezető alkotások, egy hosszabbra tervezett, személyes, részben autobiografkus témájú sorozat első fecskéi.

Tűnő időm nyomában egy tematikailag meghatározhatatlan sorozat összefoglaló neve. Takáts Márton most úgy érzi, hogy a következő években: … csupa olyan embert, városrészt, tájat, interieurt és nem is tudom, mit szeretnék megfesteni, ami a személyes utamon odajuttatott, ahol most épp tartok. Ítélet és rendszer nélkül..” (T.M.)  

Mint, ahogy mindannyian szeretnénk tudni, hogy kik és mik befolyásoltak minket, így vagy úgy utunkon, úgy Takáts is össze készül rakni, a múlt és a jelen pillanataiból mai önmagát, hogyan is tenné ezt másképpen, mint saját kifejező nyelvén, az ecset, a vászon é a színek segítségével.

A kiállítás október 31-ig látható a Forrás Galériában ( Budapest, Teréz krt. 9.)

Utoljára frissítve: 2012-10-11 23:54:31

További híreink
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a vírus miatt ez elmaradt. Szerették volna visszakérni az osztá...
2020-07-08 17:54:26, Hírek, Kultúra Bővebben
Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
Olvasom, hogy zsinagógába került Orbán Viktor neve. Történt ugyanis, hogy június 30-án új zsinagógát, vagyis „nagyimatermet” avatott a Kecskeméti Zsidó Hitközség. Az új i...
2020-07-07 18:02:04, Hírek, Kultúra Bővebben
615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
Átadták a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg – írta a 24.hu.
2020-07-07 18:00:56, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 24-nek adott interjút Szikora Róbert, a téma főként aktuálpolitika volt, azon belül is főként a politikai sz...
Bővebben >>