. Ma Ervin napja van.
Takáts Márton a Forrásban
2012-10-10 19:12:05
Takáts Márton a Forrásban

Takáts Márton a Forrásban

A Forrás Galériában, október 11-én, csütörtökön nyílik meg Takáts Márton festő- és grafikusművész "Tűnő ídőm nyomában" című kiállítása.  

 

A negyven év, vagy a körül egyfajta fordulópont az ember, ahogy egy művész életében is. Végérvényesen felnőtt lett, már ismert és befutott, számon tartják, súlya van minden újdonságnak, s egyre inkább fontossá válik az idő, mely, ha nem is gyorsan fogy, de már tudjuk, hogy véges.

A Forrás Galériában eme tűnő idő első darabjaiból kapnak ízelítőt a betérők, és néhány a ciklushoz kapcsolódó akvarellt is láthatnak majd Takáts Márton műveiből. Igen, ezek a vásznak bevezető alkotások, egy hosszabbra tervezett, személyes, részben autobiografkus témájú sorozat első fecskéi.

Tűnő időm nyomában egy tematikailag meghatározhatatlan sorozat összefoglaló neve. Takáts Márton most úgy érzi, hogy a következő években: … csupa olyan embert, városrészt, tájat, interieurt és nem is tudom, mit szeretnék megfesteni, ami a személyes utamon odajuttatott, ahol most épp tartok. Ítélet és rendszer nélkül..” (T.M.)  

Mint, ahogy mindannyian szeretnénk tudni, hogy kik és mik befolyásoltak minket, így vagy úgy utunkon, úgy Takáts is össze készül rakni, a múlt és a jelen pillanataiból mai önmagát, hogyan is tenné ezt másképpen, mint saját kifejező nyelvén, az ecset, a vászon é a színek segítségével.

A kiállítás október 31-ig látható a Forrás Galériában ( Budapest, Teréz krt. 9.)

Utoljára frissítve: 2012-10-11 23:54:31

További híreink
Menj biztosra! Válaszd a koncentrátumot!
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosan te magad is sokat hallottál erről az igen érdekes növényrő...
2024-04-25 16:05:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>