. Ma Dániel napja van.
Takáts Márton a Forrásban
2012-10-10 19:12:05
Takáts Márton a Forrásban

Takáts Márton a Forrásban

A Forrás Galériában, október 11-én, csütörtökön nyílik meg Takáts Márton festő- és grafikusművész "Tűnő ídőm nyomában" című kiállítása.  

 

A negyven év, vagy a körül egyfajta fordulópont az ember, ahogy egy művész életében is. Végérvényesen felnőtt lett, már ismert és befutott, számon tartják, súlya van minden újdonságnak, s egyre inkább fontossá válik az idő, mely, ha nem is gyorsan fogy, de már tudjuk, hogy véges.

A Forrás Galériában eme tűnő idő első darabjaiból kapnak ízelítőt a betérők, és néhány a ciklushoz kapcsolódó akvarellt is láthatnak majd Takáts Márton műveiből. Igen, ezek a vásznak bevezető alkotások, egy hosszabbra tervezett, személyes, részben autobiografkus témájú sorozat első fecskéi.

Tűnő időm nyomában egy tematikailag meghatározhatatlan sorozat összefoglaló neve. Takáts Márton most úgy érzi, hogy a következő években: … csupa olyan embert, városrészt, tájat, interieurt és nem is tudom, mit szeretnék megfesteni, ami a személyes utamon odajuttatott, ahol most épp tartok. Ítélet és rendszer nélkül..” (T.M.)  

Mint, ahogy mindannyian szeretnénk tudni, hogy kik és mik befolyásoltak minket, így vagy úgy utunkon, úgy Takáts is össze készül rakni, a múlt és a jelen pillanataiból mai önmagát, hogyan is tenné ezt másképpen, mint saját kifejező nyelvén, az ecset, a vászon é a színek segítségével.

A kiállítás október 31-ig látható a Forrás Galériában ( Budapest, Teréz krt. 9.)

Utoljára frissítve: 2012-10-11 23:54:31

További híreink
A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
Pálffy István tartalékos katona szeretett volna lenni, de a kora miatt végül nem vágott bele a Magyar Honvédség felvételi folyamatába, a polgárőrséget viszont már a pandé...
2024-07-21 08:58:27, Hírek, Kultúra Bővebben
Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
Egyharmadával csökken a fővárosi orvosi ügyeletek száma az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tervezete szerint, ami októbertől 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pontot jelente...
2024-07-21 08:58:26, Hírek, Kultúra Bővebben
Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
A Medián legújabb felmérése szerint a Fidesz támogatottsága csökkent, míg a Tisza Párté nőtt. A választók körében a Fidesz 42,8%-ra esett vissza a korábbi 44,8%-ról, míg ...
2024-07-18 12:49:02, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen nőtt az elmúlt öt év során, miközben egyre többen képzel...
Bővebben >>