. Ma Károly, napja van.
Takáts Márton a Forrásban
2012-10-10 19:12:05
Takáts Márton a Forrásban

Takáts Márton a Forrásban

A Forrás Galériában, október 11-én, csütörtökön nyílik meg Takáts Márton festő- és grafikusművész "Tűnő ídőm nyomában" című kiállítása.  

 

A negyven év, vagy a körül egyfajta fordulópont az ember, ahogy egy művész életében is. Végérvényesen felnőtt lett, már ismert és befutott, számon tartják, súlya van minden újdonságnak, s egyre inkább fontossá válik az idő, mely, ha nem is gyorsan fogy, de már tudjuk, hogy véges.

A Forrás Galériában eme tűnő idő első darabjaiból kapnak ízelítőt a betérők, és néhány a ciklushoz kapcsolódó akvarellt is láthatnak majd Takáts Márton műveiből. Igen, ezek a vásznak bevezető alkotások, egy hosszabbra tervezett, személyes, részben autobiografkus témájú sorozat első fecskéi.

Tűnő időm nyomában egy tematikailag meghatározhatatlan sorozat összefoglaló neve. Takáts Márton most úgy érzi, hogy a következő években: … csupa olyan embert, városrészt, tájat, interieurt és nem is tudom, mit szeretnék megfesteni, ami a személyes utamon odajuttatott, ahol most épp tartok. Ítélet és rendszer nélkül..” (T.M.)  

Mint, ahogy mindannyian szeretnénk tudni, hogy kik és mik befolyásoltak minket, így vagy úgy utunkon, úgy Takáts is össze készül rakni, a múlt és a jelen pillanataiból mai önmagát, hogyan is tenné ezt másképpen, mint saját kifejező nyelvén, az ecset, a vászon é a színek segítségével.

A kiállítás október 31-ig látható a Forrás Galériában ( Budapest, Teréz krt. 9.)

Utoljára frissítve: 2012-10-11 23:54:31

További híreink
Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetésére, valamint ...
2021-01-26 17:03:00, Hírek, Kultúra Bővebben
Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
A Népszava értesülése szerint a magyar hatóságok el sem kezdték az orosz oltóanyag klinikai vizsgálatát. Az engedélyt az orosz dokumentáció alapján adták ki.
2021-01-25 18:19:33, Hírek, Kultúra Bővebben
Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
„A tavalyi esztendő eredményeit és az idei kihívásokat áttekintve az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom önálló programmal, egyéni jelöltekkel, listával és miniszt...
2021-01-25 18:19:30, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormánypártok által hirdetett értékek és az fideszes politikusok életvitele közti harmóniába vetett hitet er...
Bővebben >>