. Ma Zita napja van.
Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást
2024-03-21 16:33:32
Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást

Tévhitek, amik meggátolják, hogy megtaláljuk a számunkra ideális állást

Ha épp munkát keresünk, akkor érdemes minél több helyen tájékozódni, nyitott szemmel járni. Az egerallas.hu online platformon a legkülönfélébb szektorok állásajánlatai találhatók részletes leírással. Ahhoz, hogy el is nyerjük az állást, fontos, hogy ne engedjük, hogy bizonyos tévhitek az utunkba álljanak.

 

“Két elvárásnak nem felelek meg a tízből, inkább nem is pályázom”

 

A kishitűség elképesztő romboló erővel rendelkezik. Az állásajánlatokban minden munkáltató leírja, hogy pontosan mik az elvárások. Azonban, ha egy-két elvárásnak nem felelünk meg, vagy négy év szakmai tapasztalat helyett csak hárommal rendelkezünk, az nem azt jelenti, hogy ne próbálhatnánk meg. Legrosszabb esetben kapunk egy elutasító választ, de az is lehet, hogy szerencsénk lesz.

 

Érdemes tudni, hogy nagyon kevés az olyan jelentkező, aki 100 százalékban megfelel az elvárásoknak. A cégnek ugyanakkor jeleznie kell valamiképp, hogy nagyjából milyen pályázók jelentkezését várja.

 

Jobb, ha az elvárásokat nem vesszük túl komolyan, főleg, ha álmaink munkájáról van szó. Ha egyetlen pontban sem felelünk meg az elvárásoknak, akkor természetesen nagy valószínűséggel tényleg felesleges pályázni, viszont, ha csak egy-két pontban nincs egyezés, akkor érdemes tenni egy próbát.

 

“Papír nélkül esélytelen vagyok”

 

Magától értetődően nem mindegy, hogy milyen területről van szó, azonban a modern technológia korában egyre fontosabb a szaktudás, szemben a papírral. A diploma gyakran elavult elméleti tudást takar, legalábbis a legtöbb esetben nem azt adja, amit a munkáltatók elvárnának. Ezzel pedig ők is tisztában vannak, így gyakran a szakirányú felsőfokú végzettség nem is elvárás, azonban a szakmai tapasztalat sokkal inkább.

 

Különösen az IT területen fontos a naprakész tudás, amelyet akár rövidebb képzésekkel is meg lehet szerezni. Természetesen nem azt mondjuk, hogy a diploma rossz lenne vagy felesleges, de ha nem rendelkezünk vele, akkor sem kell lemondanunk az álommunkáról, különösen, ha hajlandóak vagyunk fejlődni és folyamatosan frissíteni tudásunkat.

 

“50-55 felett nincs értelme pályázni”

 

Kezdjük ott, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Tény, hogy a fiatal munkaerőnek megvannak az előnyei, azonban egyre kevesebb a fiatal, bizonyos területekre egyáltalán nem is jelentkeznek. Emellett egyre több cégvezető döbben rá az idősebb munkaerő alkalmazásának előnyeire.

 

Ha elnyeri a tetszésünket egy állásajánlat, akkor érdemes pályázni. Legrosszabb esetben a munkáltató visszautasít, de mi ne tegyük ezt magunkkal.

További híreink
Menj biztosra! Válaszd a koncentrátumot!
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosan te magad is sokat hallottál erről az igen érdekes növényrő...
2024-04-25 16:05:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>