FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2023.06.02.
 Péntek
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
   EUR árfolyam
   370,55 Ft
   CHF árfolyam
   380,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 11. 17:25     


Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan
Ha rendelkezel szabad, üresen álló ingatlannal, akkor nagyon jó ötlet lehet azt kiadni akár hosszabb távra is. Rendszeres bevételre tehetsz szert ezzel, amely meghatározott időközönként érkezik majd hozzád nagyobb időráfordítás és energiabefektetés nélkül.

Ehhez persze az mindenképp elengedhetetlen, hogy megtaláld a megfelelő bérlőt és a bérbeadás feltételeit írásban és megfelelő formában rögzítsétek. Ezzel bebiztosíthatod magad, számos problémát elkerülhetsz és egyértelműen tisztázhatod az elvárásokat és a kötelezettségeket is.

 

Fontos bizonyító erejű magánokirat

 

Ha a kiadandó lakásod egy kis csinosításra szorul, akkor a DODO bútor kínálatában garantáltan nem fogsz csalódni. Nemcsak trendi és szuper kivitelű, de nagyon jó minőségű darabokat is találsz az oldalon. Számos lakberendezési stílushoz kiválóan illeszkedő darabra lelsz náluk, melyekkel nemcsak a modern, de a konzervatívabb enteriőröket is könnyedén felfrissítheted.

 

A lakás bérbeadás sikere persze nem elsősorban a berendezéstől függ, bár a bérleti díj feltornázásában egy kellemes hangulatú tér sokat segít. Nagyon fontos eleme a jól összeállított és mindenképpen írásban rögzített bérleti szerződés, amely a bérbeadó és a bérlő közötti jogviszony szabályait tartalmazza. Ez egy bizonyító erejű magánokirat, ami képes rengeteg jövőbeni kellemetlenségnek még a lehetőségét is kizárni.

 

Ha közjegyzőnél kötöd meg

 

Többféle formában is megköthetitek a bérleti szerződést. Egyre kedveltebb módja ennek, amikor a felek egy közjegyző által készített, közokiratba foglalt bérleti szerződést kötnek. Ha tartasz attól, hogy a bérlő sok közüzemi tartozást halmozhat fel, nem akarja majd fizetni a bérleti díjat vagy esetleg ki sem akar majd költözni, akkor a közjegyzők számos téged védő nyilatkozatot el tudnak helyben készíteni.

 

A közjegyzőnél megkötött bérleti szerződés közokiratnak számít, ennek pedig különleges bizonyító ereje van. Ha fennállnak bizonyos feltételek, akkor akár még közvetlenül is végrehajtható lesz sok szerződéses pont, és nem kell elhúzódó pereskedésre és veszteségekre számítanod.

 

Fontos az írásbeliség és az alaposság

 

Fontos, hogy a szerződésben a felek és az ingatlan adatait pontosan rögzítsd, valamint az összes olyan körülményt is - a bérleti szerződés időtartama, a kaució mértéke, a bérleti díj fizetésének feltételei és formája, a közüzemi díjak és egyéb költségek rendezése -, amely elengedhetetlen a mindkét fél számára harmonikus és zökkenőmentes jogviszony fenntartásához. Lényeges az átadás-átvételi jegyzőkönyv elkészítése a pontos állapot rögzítésével és a birtokbaadási jegyzőkönyv felvétele a mérőórák állásával és tanúk aláírásával.

 

Ha alaposan és körültekintően jársz el a bérbeadás során, akkor rengeteg jövőbeni problémától és felesleges kiadástól meg tudod magad kímélni. Légy gondos és informálódj az adózási kérdésekről is.


További hírek

  Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát
2023. 05. 22. 19:25 fovarosi-hirhatar.hu
  Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
2023. 05. 14. 10:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Keményebben kellene fellépni a forgalmat akadályozó autókkal szemben
2023. 05. 14. 10:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Pintér Sándor vizsgálatot indított a Gálvölgyi-ügy miatt
2023. 05. 14. 10:26 fovarosi-hirhatar.hu
  A Szent István parkban búcsúznak Vágó Istvántól
2023. 05. 12. 11:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Egy kancsal racka lett az atlétikai VB kabalaállata
2023. 05. 12. 11:26 fovarosi-hirhatar.hu
  A Mészáros Lőrincre bízott vagyon egy év alatt 200 milliárddal hízott
2023. 05. 12. 11:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Három strasbourgi ítélet is elmarasztaltja a kormány gyalázatos menekültpolitikáját
2023. 05. 06. 13:17 fovarosi-hirhatar.hu
  Dúró Dóra felkerült Ukrajna ellenségeinek a listájára
2023. 05. 02. 17:57 fovarosi-hirhatar.hu
  Kegyelmet kapott Budaházy Novák Katalintól – a Mi Hazánk majálisán ünnepelte
2023. 05. 02. 17:57 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport