FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2023.12.07.
 Csütörtök
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,54 Ft
   CHF árfolyam
   403,4& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 11. 17:25     


Ingatlan bérbeadása - csak jól átgondoltan és alaposan
Ha rendelkezel szabad, üresen álló ingatlannal, akkor nagyon jó ötlet lehet azt kiadni akár hosszabb távra is. Rendszeres bevételre tehetsz szert ezzel, amely meghatározott időközönként érkezik majd hozzád nagyobb időráfordítás és energiabefektetés nélkül.

Ehhez persze az mindenképp elengedhetetlen, hogy megtaláld a megfelelő bérlőt és a bérbeadás feltételeit írásban és megfelelő formában rögzítsétek. Ezzel bebiztosíthatod magad, számos problémát elkerülhetsz és egyértelműen tisztázhatod az elvárásokat és a kötelezettségeket is.

 

Fontos bizonyító erejű magánokirat

 

Ha a kiadandó lakásod egy kis csinosításra szorul, akkor a DODO bútor kínálatában garantáltan nem fogsz csalódni. Nemcsak trendi és szuper kivitelű, de nagyon jó minőségű darabokat is találsz az oldalon. Számos lakberendezési stílushoz kiválóan illeszkedő darabra lelsz náluk, melyekkel nemcsak a modern, de a konzervatívabb enteriőröket is könnyedén felfrissítheted.

 

A lakás bérbeadás sikere persze nem elsősorban a berendezéstől függ, bár a bérleti díj feltornázásában egy kellemes hangulatú tér sokat segít. Nagyon fontos eleme a jól összeállított és mindenképpen írásban rögzített bérleti szerződés, amely a bérbeadó és a bérlő közötti jogviszony szabályait tartalmazza. Ez egy bizonyító erejű magánokirat, ami képes rengeteg jövőbeni kellemetlenségnek még a lehetőségét is kizárni.

 

Ha közjegyzőnél kötöd meg

 

Többféle formában is megköthetitek a bérleti szerződést. Egyre kedveltebb módja ennek, amikor a felek egy közjegyző által készített, közokiratba foglalt bérleti szerződést kötnek. Ha tartasz attól, hogy a bérlő sok közüzemi tartozást halmozhat fel, nem akarja majd fizetni a bérleti díjat vagy esetleg ki sem akar majd költözni, akkor a közjegyzők számos téged védő nyilatkozatot el tudnak helyben készíteni.

 

A közjegyzőnél megkötött bérleti szerződés közokiratnak számít, ennek pedig különleges bizonyító ereje van. Ha fennállnak bizonyos feltételek, akkor akár még közvetlenül is végrehajtható lesz sok szerződéses pont, és nem kell elhúzódó pereskedésre és veszteségekre számítanod.

 

Fontos az írásbeliség és az alaposság

 

Fontos, hogy a szerződésben a felek és az ingatlan adatait pontosan rögzítsd, valamint az összes olyan körülményt is - a bérleti szerződés időtartama, a kaució mértéke, a bérleti díj fizetésének feltételei és formája, a közüzemi díjak és egyéb költségek rendezése -, amely elengedhetetlen a mindkét fél számára harmonikus és zökkenőmentes jogviszony fenntartásához. Lényeges az átadás-átvételi jegyzőkönyv elkészítése a pontos állapot rögzítésével és a birtokbaadási jegyzőkönyv felvétele a mérőórák állásával és tanúk aláírásával.

 

Ha alaposan és körültekintően jársz el a bérbeadás során, akkor rengeteg jövőbeni problémától és felesleges kiadástól meg tudod magad kímélni. Légy gondos és informálódj az adózási kérdésekről is.


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 fovarosi-hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 fovarosi-hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 fovarosi-hirhatar.hu
  A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva
2023. 12. 01. 19:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
2023. 12. 01. 19:05 fovarosi-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 fovarosi-hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 fovarosi-hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 fovarosi-hirhatar.hu
  PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék
2023. 11. 28. 16:32 fovarosi-hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport