FŐVÁROSI HÍRHATÁR - Ughy uszályában a pesti srácok – vagy fordítva

FŐVÁROSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.16.
 Csütörtök
Ma Edit napja van.
Holnap Zsófia napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,90 Ft
   CHF árfolyam
   320,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 12. 16:22     


Ughy uszályában a pesti srácok – vagy fordítva
A XVIII. kerületi ellenzék több nyilvános kérdést is intézett a még hivatalban lévő Ughy Attila polgármesterhez azt tudakolván, hogy a havi több, mint kétmilliós össz-fizetéssel bíró Ughy vajon miért igyekszik a privát élvezeti cikkeit és tevékenységét is elszámoltatni az önkormányzati apparátussal – ráadásul törvénytelenül, számla nélkül.

A XVIII. kerületi ellenzék több nyilvános kérdést is intézett a még hivatalban lévő Ughy Attila polgármesterhez azt tudakolván, hogy a havi több, mint kétmilliós össz-fizetéssel bíró Ughy vajon miért igyekszik a privát élvezeti cikkeit és tevékenységét is elszámoltatni az önkormányzati apparátussal – ráadásul törvénytelenül, számla nélkül.  

 

Az országos médiát is megjárt botrányos visszaélésre nem érkezett érdemi és elfogadható válasz, maximum annyit tudott kitalálni a mohó polgármester, hogy neki nem is kell számlákat gyűjtögetnie. Bizonyára úgy értelmezi a közpénzt, hogy az a köztől jár – neki.

 

Az eset annyira kínossá dagadt, hogy az igen önérzetes pestisrácok.hu „hírportál” is bekapcsolódott a kerületi pankrációba és megpróbálta betámadni a helyi baloldali ellenzék vezetőjét, Kőrös Pétert. Tették mindezt egy olyan hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával (amúgy hírtévés módra), ami nem sajtónyilvános eseményen történt, egy zártkörű stábértekezlet munkamegbeszélésen elhangzott mondataival próbálták sarokba szorítani Kőröst. ( Ami az eljárás jogszerűségét és etikai korrektségét illeti, ezen az alapon Kőrös fürdőszobájában elhangzó beszélgetéseket is kiszivárogtathattak volna, akár.)

 

Kőrös Péter szerint egy vele készült videointerjúban Szarvas Szilveszter, a pestisrácok.hu főmunkatársa elismerte, hogy három különböző hangzóanyagból illesztették össze a felvételt. Ezek után úgy vélte, hogy minden akadály elhárult, hogy végre Ughy Attila elmondja, mennyit költött a kerületiek pénzéből nasira és éttermekre.

 

 

„Manipulatív céllal összevágott hangfelvétel nyilvánosságra hozásával, egyúttal manipulációval vádolja a PestiSrácok.hu-t Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP képviselőjelöltje, kampányfőnöke, aki egyúttal bejelentette, feljelentést tesz a vágott anyag miatt. Kőrös Péter manipulációval vádolta portálunkat, ezért is érthetetlen, hogy a politikusnak hiába ajánlottuk fel, kategorikusan kijelentette, nem hajlandó eljönni velünk egy szakértőhöz, aki megállapítaná, hogy összevágtuk-e az ő mondatait, hangját, vagy nem. Szerinte az manipuláció, hogy az általunk megszerzett három hangfájlt egymás mögé tettük, hogy megkönnyítsük az olvasók és hallgatók dolgát” – magyarázta a hangfelvétel technikai hátterét a portál.

 

Ezen persze hosszan el lehet vitatkozni, hogy mi manipuláció s mi nem, ami viszont tény: egy olyan felvétel került nyilvánosságra s ráadásul szerkesztett, tehát vágott formában, ami közel sem a nyilvánosságnak szánt anyagot tartalmaz, a felvételen résztvevők nem adtak engedélyt a nyilvánossá tételhez s technikailag könnyen igazolható, hogy manipuláció-e vagy sem.

 

Mindezt a két érintett fél a kellő jogi eszközök s érvek birtokában lerendezi egymás közt, az viszont önmagáért beszél, ha némileg megbogarásszuk a pestisracok.hu hátterét biztosító kiadót.

 

A Pesti Srácok kiadója a Gerillapress Kft, egy 2011. szeptemberében bejegyzett cég, aminek a volt Magyar Hírlapos Huth Gergely az ügyvezetője és résztulajdonosa, aki az alább hivatkozott sajtóinformációk szerint hatékony médiaszakember.

 

2012.

 

A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület nyert 10 milliót a Polgár Portál üzemeltetésére, a megbízást a Gerillapress kapta, akik egy ingyenes Joomla szoftverre húzták fel az oldalt.

(http://hvg.hu/itthon/20130801_huth_gergely_polgarportal)

 

2013.

 

Fidesz-frakció, kommunikációs tanácsadás, 4 alkalommal kaptak pénzt, összesen 4,4 milliót. (http://444.hu/2013/05/16/ujsagirok-sportolok-es-celebek-a-frakciok-fizetesi-listajan/)

 

Belügyminisztérium, négy projektben 10,6 millió, például egy 60 mp-es rajzfilm készítése "elektronikus építési napló bevezetését megelőző népszerűsítésre".

(http://444.hu/2013/12/13/a-belugyminiszteriumtol-is-milliokat-kap-a-fidesz-frakcio-kedvenc-ujsagirojanak-cege/)

 

2014.

 

Fidesz-frakció, háttéranyagok, elemző írások, október végéig kap 3,8 millió forintot. (http://blog.atlatszo.hu/2014/07/varhegyi-kaminski-es-huth-cegei-a-fidesz-frakcio-szerzodeslistajan/)

 

Rogán V. kerületi önkormányzatától havi egymillió forint az "európai uniós támogatások kommunikációjához kapcsolódva". (http://vs.hu/kerek-barczy-rogan-tulkoltekezik-kampanyban-0310)

 

 

S ami a legbájosabb az egészben:

 

„Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cg.01-09-980465/19

A Cg.01-09-980465 cégjegyzékszámú iProfi WebStudio Korlátolt Felelősségű Társaság "kényszertörlés alatt" (1192 Budapest, Bercsényi utca 55. fszt. 4.; adószáma: 23834338-1-43)ellen a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága kérelmére indult törvényességi felügyeleti eljárásban a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága meghozta a következő

V É G Z É S T

A bíróság elrendeli a cég kényszertörlését.

 

A bíróság Huth Gergely tagot és vezető tisztségviselőt eltiltja attól, hogy a végzés jogerőre emelkedésétől számított 5 évig más gazdasági társaság kizárólagos, vagy többségi befolyást biztosító részesedéssel rendelkező tagja, valamint közkereseti társaság tagja és betéti társaság beltagja, valamint gazdasági társaság vezető tisztségviselője legyen.”

 

Ez a közlemény a cég E-aktájában szerepel. Bejegyzés dátuma: 2013. 11. 29. Mindezek után felmerül a kérdés, hogy a Gerillapress (volt?) ügyvezetője miként s milyen funkcióban prosperál még idén is jelentős megbízatások felett.

 

(fotó: pestisracok.hu, atlatszo.hu, 444.hu)

 

 

 

 

 


További hírek

  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: Arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 fovarosi-hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 fovarosi-hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 fovarosi-hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 fovarosi-hirhatar.hu
  Puzsér: „Tóth Gabi nagyjából úgy megtért keresztény, ahogy Baukó Éva zaklatott úrinő”
2021. 09. 09. 20:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Lebontják a Goldmann menza épületét
2021. 09. 09. 20:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Kulka János: Megérdemeltem, amit kaptam, túl gőgös voltam
2021. 09. 09. 20:21 fovarosi-hirhatar.hu
  Alain Delon: "Összetörtem"
2021. 09. 07. 15:31 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport